Българската Социалистическа Партия в Свищов издигна своя кандидат кмет за местните избори



На проведено събрание на Националният съвет на Българската Социалистическа Партия през изминалия ден бяха утвърдени кандидат кметовете на социалистите. 
БСП Свищов влиза в предизборната битка с кандидатурата на Младен Лисичев - главен архитект на община Свищов в периода 1987г.- 1993г. 

Младен Лисичев завършва  висше образование по специалността „Архитектура” във ВИАС (днешен УАСГ) София, степен магистър. Защитава дипломна работа към катедра „Градоустройство”.

През 1984г постъпва на работа в Териториална проектантска организация гр. Плевен – група градоустройство и същевременно (на ½ щат по разпределение) като главен архитект на община Долна Митрополия. 
По-важни проекти, работени през този период са – Общ устройствен план на гр. Плевен (в състава на софийски колектив), Застроителен план на западната част на гр. Белене, Производствена зона Запад на гр. Червен бряг, застроителни планове на над 15 села от тогавашния Плевенски окръг.

През 1987г е назначен за главен архитект на гр.Свищов и работи като такъв до края на 1993г. През този период започва проектиране на новия градоустройствен план на гр. Свищов и промяна на старата практика да се отчуждават цели квартали за строителство на блокове и административни сгради. 

Известно време след освобождаването му работи като проектант на свободна практика, а през 1996г след конкурс е назначен за управител на „Строително предприятие” ООД. През 1997г става изпълнителен директор на „СМК – инвест” АД, което продължава до настоящия момент. Основни обекти, изпълнявани в периода – завършване на „Корпус Юг” на Стопанска академия, завършване на спортна зала Септември, основен ремонт на закусвалня „Велешана” (първото преустройство), ремонт на хотелска част и ресторант на управлението на АЕЦ Белене, подмяна на довеждащ водопровод на площадката на АЕЦ Белене и др. Сега се занимава основно с проектиране.
Женен, с две пълнолетни дъщери.

Автор: BspSvishtov.EU

© 2024 Всички права запазени. Създадено от БСП Свищов