Общинският съветник Йордан Нейков - кандидат за народен представител от БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА



Йордан Нейков е доктор по икономика, придобива образователната и научна степен в СА “Д. А. Ценов” Свищов, където има 8 години трудов стаж (2011 - 2019 г.) като преподавател в катедра “Международни икономически отношения”. В съответния период участва в редица национални и международни конференции, семинари и проекти. Има публикации в сферата на външната търговия и европейската интеграция. Също така осъществява редица мобилности с цел преподаване и обучение в Германия, Кипър, Молдова, Полша и др.

Родом е от с. Поликраище (обл. В. Търново), завършва средното си образование в гр. Г. Оряховица - получава професионална квалификация “електротехник” в ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”. От 2006 г. живее в общ. Свищов, а от 2020 г. работи в сферата на аутсорсинга за Консентрикс сървисиз България ЕООД (поддръжка на компютърни мрежи с немски език). Владее два чужди езика: немски и английски език.

За 13 години трудов стаж е заемал/заема следните позиции/длъжности: асистент и главен асистент във ВУЗ, организатор работа с клиенти с немски език, технически сътрудник, търговски посредник с немски език, поддръжка на компютърни мрежи с немски език, общински съветник в Общински съвет - Свищов.

В политически план е прагматик, особено непримирим към проблемите, за чието решаване не се изисква значителен финансов ресурс. Чувства се изтощен от огромното количество безполезни реформи, осъществени в страната ни през последните 20 години (по примера на най-новите конституционни промени). А реалните проблеми и техните решения стоят на трупчета. Остава се с впечатлението, че по теми като демографската криза, икономика, постигането на траен мир в Европа и др. почти не се работи. Трябват нови лица, които с нов импулс да изместят фокуса и към тези теми.

Семейно положение - женен с две дъщери. Обича да прекарва свободното си време в семейни разходки в планината.

Време е за решения! БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА 2️⃣8️⃣

Автор: BspSvishtov.EU

© 2024 Всички права запазени. Създадено от БСП Свищов